fredag 12 november 2010

barnakuten igen

För tredje gången denna veckan åkte vi ni med Jhona igår till akuten. Han har legat och skrikit och gnällt hela veckan. Igår jobbade jag och frågade en läkare om det var normalt att Jhona fortfarande ska ha så ont? Han har ju trots allt gått på penicillin i två dagar+ att han är fruktansvärt slö och äter och dricker knappt. Nej nåt konstigt är det med han sa läkaren och sa att vi skulle åka in med han till Sachssa barnsjukhuset på direkten. Jhona hade även fått pricka på kroppen vilket antagligen var en allergisk reaktion av penicillinet eller virus prickar.
På akuten kom vi in ganska snabbt eftersom Jhona gallskrek av smärta antagligen. läkaren undersökte han och hittade inget större fel på han mer än att han var röd i halsen och den dubbelsidiga öroninflammationen. Hon gav han en jättedos med Alvedon och ipren (11 ml alvedon han brukar ta 5 annars och 7 ml ipren han brukar få 3,5 ml annars.)eftersom hon märkte hur ont han hade... Hon skickade oss på magröntgen. de tog även prover på han. Alla prover såg fina ut.
Däremot såg inte röntgen bilderna så fina ut.. Fullt med bajs.. Lilleman var förstoppad.. Stack´rn,..
Prickarna på kroppen var en allergisk reaktion så vi fick byta penicillin.
När vi kom hem gav vi han ett klyx... oj oj vad det gav resultat =) Det är lite konstigt att han var förstoppad tycker vi, för han gör nr 2 varje dag.. Så vi förstår inte riktigt hur det kunde bli så..
Huvudsaken är att han blir bra... Idag har han mått lite bättre och orkat vara uppe lite länge. Han har till och med fått i sig en tallrik gröt.. Låt oss hoppas att han är på bättringsväg nu vår lilla älskling <3

1 kommentar:

  1. Lilla Jhona, vi håller alla våra tummar för att du snart ska bli bra igen! Kram från oss alla

    SvaraRadera