tisdag 22 september 2009

Barnvälsignelsen

I Lördags var det daxs för barnvälsignelse för vår lilla prins. Dagen började med att Jhona hade sovit oroligt, det brukar han aldrig göra. Vid halv åtta på morgonen tog moster Sonja hand om han, så jag och älskling fick sov en timme. Sonja är så duktig på och ta hand om han =) Hon gör allt som Jhona vill (Jhona är väldigt bestämd av sig). När vi stigit upp gick vi och duscha. Sen åt vi frukost. Makke och Selma åkte till Rydaholm och fixade frallor, en ros och lämnade in lotto. De åkte vidare till Horda. Där mötte dem upp gammelmormor. De satt in allt i kylen och så. Sen åkte dem hem. Samuel och Carro åkte till Värnamo och hämtade tårtorna. Tur att de kunde åka och hämta annars hade det blitt tajt om tid. Gammelmormor fixade det sista med salladen och så.

När Makke och Selma kom hem firade vi Sacken lite snabbt, han fyllde nio år! Grattis!

Efter det klädde vi om och fixade till oss. Jhona sov. Han vaknade lagom till vi skulle åka ner till Horda. Vi tog Niklas och Selma med oss. När vi kom ner till Horda la vi upp maten och dukade fram det sista. Klädde även på Jhona sina finkläder.

Vid två kom alla. Vi åt maten, potatis sallad, rostbiff, frallor, sallad. Väldigt gott var det måste jag säga. Fikade en kaffe och kaka.

Vid fem var det daxs för själva välsignelsen. Allt började bra. Sonja, Selma och Svea sjöng “du vet väl om att du är värdefull” var så fint.

Caroline ledde själva “mötet”.

Sabina sjöng “Prins Noel och “Himlen måste sakna en ängel” Rös i hela kroppen när hon sjöng. Hon sjunger så fint. Sen är de låtarna så vackra.

 

 

Vi hade “tryggare kan ingen vara” som gemensam sång.

När pastorn började prata lackade vår lilla prins ut. Han blev så ledsen. Hade vart för mycket för han. Makke fick gå och ställa sig lite längre bak i kyrkan med han.

När jag, Makke och lilleman skulle upp på scen trodde jag att Jhona skulle fortsätta vara ledsen. Men det gick bra. han började igen när vi var nere från scen. Stackas liten.. Han somnade efter ett litet tag.

Efter välsignelsen öppnade vi presenter. Fick massa fina saker. Tack alla! (lägger ut bilder på det sen)

Sen åt vi tårta, ostkaka och glass. Lite synd att fotot på tårtorna hade blivit skrynkliga. Men god var den

 P1020234

P1020236

P1020237

 

Lite senare därefter gick alla hem.

Jhona var väldigt ledsen fortfarande. så jag åkte hem med han. Lämnade städningen till  mina föräldrar och syskon. Tack för hjälpen!

Så fort jag la Jhona på skötbordet och han märkte att det bara var han och jag hemma hos mormor och morfar började han skratta och ha sig. Han blev så glad vår lilla älskling. Makke åkte ner och hämtade alla saker vi fick till vår lilla prins.

Tack alla som gjorde Jhona`s dag så perfekt!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar